Netradičné spojenie zeleniny, pistácií a byliniek robí z tejto nátierky naozaj výnimočný gurmánsky zážitok. Natretá na krekry môže byť skvelým spestrením na domáce oslavy či večierky.
Ingrediencie:
- 1 šálka očisteného a nakrájaného póru (iba svetlé časti)
- 1/2 šálky vylúpaných pistácií
- 2 PL čerstvej citrónovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
- soľ, korenie
Postup:
- Strúčiky cesnaku olúpte, nakrájajte na štvrtiny.
- Rozpáľte panvicu s olejom a cesnak na nej 3 minúty restujte.
- Následne pridajte do panvice aj kolieska póru a trošku soli.
- Restujte približne 5 minút.
- Zmes nechajte chvíľku vychladnúť a potom preložte do kuchynského robota.
- Pridajte pistácie, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu, korenie a olivový olej.
- Všetko rozmixujte do podoby hladkého pyré.
Táto pórovacia nátierka chutí znamenite najmä na celozrnnom pečive.
Pórová nátierka sa skvele snúbi predovšetkým s čerstvým pečivom. Upečte si k nej naše chrumkavé domáce bagety .