Pórková nátierka s pistáciami

Pórková nátierka s pistáciami

Netradičné spojenie zeleniny, pistácií a byliniek robí z tejto nátierky naozaj výnimočný gurmánsky zážitok. Natretá na krekry môže byť skvelým spestrením na domáce oslavy či večierky.

Ingrediencie:

  • 1 šálka očisteného a nakrájaného póru (iba svetlé časti)
  • 1/2 šálky vylúpaných pistácií
  • 2 PL čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Strúčiky cesnaku olúpte, nakrájajte na štvrtiny.
  2. Rozpáľte panvicu s olejom a cesnak na nej 3 minúty restujte.
  3. Následne pridajte do panvice aj kolieska póru a trošku soli.
  4. Restujte približne 5 minút.
  5. Zmes nechajte chvíľku vychladnúť a potom preložte do kuchynského robota.
  6. Pridajte pistácie, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu, korenie a olivový olej.
  7. Všetko rozmixujte do podoby hladkého pyré.

Táto pórovacia nátierka chutí znamenite najmä na celozrnnom pečive.

Celozrnné pečivo natreté nátierkou pripravenou z póru a pistácií
zdroj:steemit.com

Pórová nátierka sa skvele snúbi predovšetkým s čerstvým pečivom. Upečte si k nej naše chrumkavé domáce bagety .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.