Zelená nátierka s pórom, hráškom a špenátom

Zelená nátierka s pórom, hráškom a špenátom

Zelená farba na tanieri vždy znamená zdravý pokrm. Presvedčte sa o tom prostredníctvom tohto lahodného receptu!

Ingrediencie:

  • 280 g mrazeného hrášku
  • 1 pór (len svetlé časti)
  • 50 g čerstvého špenátu
  • 40 g dijonskej horčice
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2 PL čerstvé pažítky
  • 2 PL ľanového alebo olivového oleja
  • 1 PL čerstvej citrónovej šťavy
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Zmrazený hrášok uvarte v osolenej vode podľa návodu.
  2. Po vychladnutí ho preložte do mixéra.
  3. Pridajte špenátové listy, olej, citrónovú šťavu a horčicu.
  4. Rozmixujte dohladka.
  5. Následne nátierku dochuťte soľou a korením, premiešajte.
  6. Na záver do nátierky pridajte pažítku a pór nakrájaný najemno.
  7. Premiešajte a nátierka je hotová.

Nátierku servírujte najlepšie na ražnom pečive.

Pečivo natreté nátierkou s pórom, hráškom a špenátom
zdroj: tasteisyours.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.