Zelená farba na tanieri vždy znamená zdravý pokrm. Presvedčte sa o tom prostredníctvom tohto lahodného receptu!
Ingrediencie:
- 280 g mrazeného hrášku
- 1 pór (len svetlé časti)
- 50 g čerstvého špenátu
- 40 g dijonskej horčice
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 2 PL čerstvé pažítky
- 2 PL ľanového alebo olivového oleja
- 1 PL čerstvej citrónovej šťavy
- soľ, korenie
Postup:
- Zmrazený hrášok uvarte v osolenej vode podľa návodu.
- Po vychladnutí ho preložte do mixéra.
- Pridajte špenátové listy, olej, citrónovú šťavu a horčicu.
- Rozmixujte dohladka.
- Následne nátierku dochuťte soľou a korením, premiešajte.
- Na záver do nátierky pridajte pažítku a pór nakrájaný najemno.
- Premiešajte a nátierka je hotová.
Nátierku servírujte najlepšie na ražnom pečive.