Bravčové rezančeky na karí

Bravčové rezančeky na karí

Hrejivé karí vyrobené z jemných prúžkov bravčového mäsa a ochutené feniklom, kurkumou a kokosovým mliekom, ktoré najlepšie chutí s ryžou.

Ingrediencie

  • 750 g bravčového stehna
  • 2 lyžice slnečnicového oleja alebo kokosového oleja
  • 1 lyžička semienok feniklu, môžete aj vynechať
  • 2 sušené červené čili papričky, môžete aj vynechať
  • 2 cibule, jemne nakrájané na kocky
  • 5 strúčikov cesnaku, rozomleté
  • 1 štipka morskej soli
  • 1 štipka čerstvo mletého korenia
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 400 g paradajok v konzerve
  • 1 čerstvá zelená čili paprička, nasekaná
  • 1 polievková lyžica čerstvého zázvoru
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 200 ml mlieka, príp. kokosové mlieko
  • 100 g fazuľových strukov
  • hrsť čerstvých lístkov koriandra, nasekaného
  • 1 limetka

Postup

  • Zahrejte širokú panvicu a pridajte olej.
  • Akonáhle je horúci, pridajte celé semienka feniklu a červené chilli papričky (ak máte a chcete použiť).
  • Pridajte cibuľu a restujte, kým nezačne hnednúť, potom pridajte prelisovaný cesnak.
  • Bravčové mäso nakrájajte na prúžky.
  • Mäso dochuťte soľou, korením a 1/2 lyžičky kurkumy.
  • Do panvice s cibuľou zamiešajte konzervované paradajky, zelené čili, nastrúhaný zázvor a premiešajte.
  • Akonáhle sa začne zmes variť, pridajte zostávajúce kurkumu, mletú rascu a koriander a premiešajte. Nechajte zmes zredukovať a zhustnúť.
  • Pridajte mäso a premiešajte, aby sa pokrylo omáčkou.
  • Znížte teplotu a varte 5 až 10 minút.
  • Nalejte (kokosové) mlieko a prehrejte.
  • Následne pridajte nasekané fazule a varte ďalších 5 až 10 minút, kým nie sú fazuľa uvarené.
  • Ku koncu dochuťte, pridajte lístky koriandra a vyžmýkajte limetku.
  • Podávajte s ryžou.
bravčové karí s ryžou a nechtíkom citróna
zdroj: amummytoo.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.