Bravčové rezančeky na smotane

Bravčové rezančeky na smotane

Lahodná zelenina, cestoviny s mäsom a to všetko pokryté a obalené v lahodnej smotanovej omáčke. Na rodinný obed ideálna voľba.

Ingrediencie

  • 500 g bravčového stehna alebo bábiky
  • 225 g cestovín (penne, vrtuľky, mašličky)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 červená paprika, nakrájaná na plátky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na plátky
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 200 g smotany na varenie
  • 100 g kyslej smotany
  • 1/4 šálky parmezánu
  • 1 čajová lyžička chilli korenia
  • 1/4 čajová lyžička rasce
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
  • paradajky, nasekaný koriander

Postup

  • Cestoviny uvarte podľa návodu na obale.
  • Mäso nakrájajte na rezančeky, osoľte, okoreňte a opražte na panvici, kým nie je hnedé a opečené.
  • Mäso vyberte z panvice, pridajte olivový olej a na strednej teplote nechajte opäť rozpáliť.
  • Vložte papriky a restujte, kým nezmäknú. Potom odložte na tanier.
  • Do panvice vylejte smotany, vložte parmezán, chilli, rascu a mletú sladkú papriku.
  • Vyšľahajte pomocou metly a nechajte dusiť, kým nezačne omáčka hustnúť.
  • Keď je omáčka hustá, pridajte bravčové mäso, orestované papriky a premiešajte, kým nie je všetko obalené a teplé.
  • Podávajte s cestovinami.
smotanová omáčka s mäsom a zeleninou
zdroj: therecipecritic.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.