Lahodná zelenina, cestoviny s mäsom a to všetko pokryté a obalené v lahodnej smotanovej omáčke. Na rodinný obed ideálna voľba.
Ingrediencie
- 500 g bravčového stehna alebo bábiky
- 225 g cestovín (penne, vrtuľky, mašličky)
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 červená paprika, nakrájaná na plátky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na plátky
- 200 g smotany na šľahanie
- 200 g smotany na varenie
- 100 g kyslej smotany
- 1/4 šálky parmezánu
- 1 čajová lyžička chilli korenia
- 1/4 čajová lyžička rasce
- 1/4 čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
- paradajky, nasekaný koriander
Postup
- Cestoviny uvarte podľa návodu na obale.
- Mäso nakrájajte na rezančeky, osoľte, okoreňte a opražte na panvici, kým nie je hnedé a opečené.
- Mäso vyberte z panvice, pridajte olivový olej a na strednej teplote nechajte opäť rozpáliť.
- Vložte papriky a restujte, kým nezmäknú. Potom odložte na tanier.
- Do panvice vylejte smotany, vložte parmezán, chilli, rascu a mletú sladkú papriku.
- Vyšľahajte pomocou metly a nechajte dusiť, kým nezačne omáčka hustnúť.
- Keď je omáčka hustá, pridajte bravčové mäso, orestované papriky a premiešajte, kým nie je všetko obalené a teplé.
- Podávajte s cestovinami.