Prúžky z bravčového mäsa s lepkavou, ale štipľavou omáčkou je naozaj len pre tých, ktorí majú radi štipľavé. Najlepšie tento pokrm chutí s ryžou a zeleninou.
Ingrediencie
- 680 g bravčového mäsa
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja, arašidového oleja
- 5 strúčikov cesnaku, lisované cez lis na cesnak
- zázvor o veľkosti 2 palcov, nastrúhaný
- 1/2 šálky jemného medu
- 1/4 šálky srirachy omáčky
- štipka chilli korenia
- 1 lyžica vínneho octu
Postup
- V malej miske zmiešajte tekutý med, srirachy omáčku a ocot. Odložte bokom.
- Bravčové mäso nakrájajte na rezančeky, posypte soľou, čiernym korením a poriadne premiešajte.
- Do veľkej panvice na strednom ohni nalejte olej a nechajte rozpáliť.
- Mäso opatrne pridajte do panvice a začnite opekať zo všetkých strán, kým nie je mäso hnedé.
- Hotové mäso vyberte z panvice a preložte na tanier.
- Panvicu vráťte späť na platničku a pridajte cesnak a zázvor.
- Miešajte, kým zmes nebude voňať, po dobu 30 sekúnd.
- Zvýšte teplotu na maximum a nalejte omáčkovú zmes z medu do panvice. Za stáleho miešania priveďte do varu.
- Hneď potom prihoďte štipku čili korenia.
- Keď omáčka zhustne, vráťte bravčové mäso späť do panvice a neustále premiešavajte, aby sa všetky kúsky mäsa obalili.
- Omáčku postupne zredukujte na silnú lepkavú glazúru, ktorú pri servírovaní polejete mäso.
- Podávajte s ryžou a zeleninovou prílohou.