Babičkina cibuľačka

Babičkina cibuľačka

Klasická babičkina cibuľová polievka je hutnejším variantom cibuľovej polievky, kedy k základu pridávame koreňovú zeleninu a sušené huby. Je to ideálna polievka na zimné zahriatie

Ingrediencie

  • 200 g hovädzie predné
  • 2,3 l hovädzí vývar
  • 200 g zemiakov
  • 200 g koreňovej zeleniny
  • 10 g sušených húb
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 350 g cibule
  • 3 vajcia
  • 1 krajec chleba
  • soľ, mletá rasca, polievkové korenie, čerstvá petržlenová vňať

Postup

  • Hovädzie mäso nakrájajte na kocky a dajte variť s hovädzím vývarom.
  • Akonáhle je mäso uvarené, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu.
  • Tiež pridajte predtým krátko namočené sušené huby a pretlačený cesnak. Uvarte do mäkka.
  • Zatiaľ si očistite a nakrájajte cibuľu na kolieska. Vložte spolu s mletou rascou do polievky a varte 10 minút.
  • Potom do polievky zašľahajte vajcia, pridajte polievkové korenie, prípadne dosoľte.
  • Chleba nakrájaný na kocky opečiete na panvici.
  • Na záver do polievky pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
  • Hotová sa servíruje s kockami opečeného chleba.
Klasická zeleninová polievka s cibuľou a hovädzím mäsom.
Zdroj: skinnytaste.com

Ako vidíte, polievky sa dajú kombinovať s množstvom ingrediencií. Znesú dokonca aj nie vždy obľúbenú brokolicu. Pre takéto recepty navštívte náš ďalší článok apochutnajte si na krémovej brokolicovej polievke .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.