Káva v spojení so zmrzlinou je skutočná pochúťka. Zmrzlinu môžete zvoliť klasicky vanilkovú, ale napríklad aj čokoládovú, karamelovú či akú máte radi.
Ingrediencie
- 150 ml espreso alebo prekvapkávaná káva
- 6 kociek ľadu
- 1 lyžička cukru
- 50 ml mlieka
- 1-2 kopčeky zmrzliny
- možno zdobiť šľahačkou alebo čokoládovým topikom
Postup
- Najprv si pripravíme espreso alebo prekvapkávanú kávu a dáme ju vychladiť.
- Spolu s niekoľkými kockami ľadu, cukrom a mliekom túto kávu pretrepeme v šejkri (alebo napríklad v zaváracom pohári), až nám vznikne hustá pena.
- Do vysokého pohára dáme zmrzlinu a zalejeme ju namiešanou kávovou penou.
- Podľa chuti a možností ozdobíme šľahačkou alebo čokoládovým ohrievačom.
- Okamžite podávame.
Milujete kávu? Upečte si k nej aj výborný kávový múčnik . Tieto recepty si zamilujete!