Jednoduchá svetlá piškótová torta je vyrobená iba z niekoľkých ingrediencií, ktoré máte pravdepodobne v špajze. Tak len do toho!
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 1 a 1/2 šálky práškového cukru
- 1 šálka hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 3 polievkové lyžice rozpusteného masla
- 2 polievkové lyžice horúcej vody
- 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Okrúhlu tortovú formu vyložte papierom na pečenie, príp. vymažte maslom a jemne vysypte múkou.
- Vajcia vyklepnite do misy a šľahajte mixérom približne 1 minútu.
- Následne pridajte 1,5 šálky práškového cukru, stále mixujte.
- . Zmiešajte dohromady rozpustené maslo a horúcu vodu.
- Postupne pridávajte aj preosiatu múku a prášok do pečiva. Po niekoľkých minútach sa vám začne tvoriť cesto.
- Potom pridajte vanilkový extrakt a prestaňte mixovať.
- Všetko jemne premiešajte špachtľou.
- Pridajte zmes z vody a masla a opäť jemne premiešajte.
- Cesto nalejte do formy na tortu, vložte do rúry a pečte približne 30 minút. Korpus kontrolujte pomocou špajle vložením do stredu a následným vybratím. Ak je špajľa čistá, torta je hotová.
- Potom tortu vyberte z rúry na chladiaci rošt a nechajte vychladnúť na 5 až 10 minút.
- Po uplynulej dobe vyklepnite korpus z formy.