Bezlepkové cesto na tortu

Bezlepkové cesto na tortu

Táto ľahká bezlepková čokoládová torta je super jednoduchá a má perfektnú chuť. Vyskúšajte!

Ingrediencie

  • 320 g kryštálového cukru
  • 285 g bezlepkovej múky
  • 3/4 šálky nesladeného kakaového prášku
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 veľké vajcia
  • 1 šálka mlieka
  • 1/2 šálky rastlinného oleja
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu, bezlepkového
  • 3/4 šálky vriacej vody

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C a vymažte tortovú formu alebo vyložte papierom na pečenie.
  • Vo veľkej mise rozmiešajte cukor, múku, kakao, prášok do pečiva, sódu a soľ, pokiaľ nie sú viditeľné hrudky.
  • Pridajte vajcia, mlieko, olej a vanilkový extrakt, miešajte ďalšie 2 minúty.
  • Potom primiešajte vriacu vodu. Vznikne cesto.
  • Cesto vlejte do formy na pečenie a lyžicou rovnomerne rozprestrite.
  • Vložte do rúry a pečte po dobu 35 až 40 minút. Štruktúru cesta kontrolujte pomocou špajle.
  • Keď je korpus upečený, vyberte z rúry a nechajte odpočívať a vychladnúť aspoň na 5 minút. Nakoniec vyklepnite.
  • Na polevu môžete pripraviť. 115 g masla, 1/2 šálky kakaa, 450 g práškového cukru a 1/4 šálky mlieka.
  • V miske vyšľahajte maslo a vanilku, kým nebudú hladké a krémové.
  • Primiešajte kakaový prášok a šľahajte, kým sa ingrediencie nespoja.
  • Postupne pridávajte práškový cukor.
  • Pomaly zašľahajte mlieko. V prípade potreby zašľahajte ďalšie mlieko, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
  • Nakoniec krémom pomažete a vyzdobíte korpus.
cesto na tortu z bezlepkových ingrediencií
zdroj: glutenfreepalate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.