Mramorová torta je klasická spomienka na varenie z detstva. Chutný zákusok k čaju v ten pravý čas.
Ingrediencie
- 225 g zmäkčeného masla
- 225 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 225 g hladkej múky
- 3 lyžice mlieka
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 lyžice kakaa
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Tortovú formu vymažte maslom alebo vyložte papierom na pečenie.
- Ak máte kuchynského robota, jednoducho vložte maslo, cukor, vajcia, preosiatu múku, mlieko a vanilkový extrakt do misy a miešajte 2 až 3 minúty do hladka. Pri ručnom mixéri postupne pridávajte a mixujte všetky uvedené ingrediencie.
- Potom zmes rozdeľte do dvoch misiek.
- Do jednej z misiek vsypte kakao a dôkladne zamiešajte.
- Do formy potom striedavo nalievajte čokoládové a svetlé, vanilkové cesto.
- Keď je forma na pečenie naplnená cestom, poklepte dnom o pracovnú plochu, aby ste cesto zbavili prebytočných bublín vzduchu.
- Vezmite špajľu a decentne premiešajte zmes, aby ste vytvorili mramorový efekt.
- Vložte do rúry a pečte po dobu 40 až 45 minút. Opäť strážte upečené cesto pomocou špajle.
- Po upečení vyberte formu z rúry a nechajte 5 až 10 minút odpočívať a vychladnúť.
- Nakoniec vyklopte korpus z formy.