Mramorový korpus

Mramorový korpus

Mramorová torta je klasická spomienka na varenie z detstva. Chutný zákusok k čaju v ten pravý čas.

Ingrediencie

  • 225 g zmäkčeného masla
  • 225 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 225 g hladkej múky
  • 3 lyžice mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžice kakaa

Postup

  • Rúru predhrejte na 180 °C.
  • Tortovú formu vymažte maslom alebo vyložte papierom na pečenie.
  • Ak máte kuchynského robota, jednoducho vložte maslo, cukor, vajcia, preosiatu múku, mlieko a vanilkový extrakt do misy a miešajte 2 až 3 minúty do hladka. Pri ručnom mixéri postupne pridávajte a mixujte všetky uvedené ingrediencie.
  • Potom zmes rozdeľte do dvoch misiek.
  • Do jednej z misiek vsypte kakao a dôkladne zamiešajte.
  • Do formy potom striedavo nalievajte čokoládové a svetlé, vanilkové cesto.
  • Keď je forma na pečenie naplnená cestom, poklepte dnom o pracovnú plochu, aby ste cesto zbavili prebytočných bublín vzduchu.
  • Vezmite špajľu a decentne premiešajte zmes, aby ste vytvorili mramorový efekt.
  • Vložte do rúry a pečte po dobu 40 až 45 minút. Opäť strážte upečené cesto pomocou špajle.
  • Po upečení vyberte formu z rúry a nechajte 5 až 10 minút odpočívať a vychladnúť.
  • Nakoniec vyklopte korpus z formy.
torta z mramorového cesta a čokoládou
zdroj: recipes.sainsburys.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.