Nízky korpus na tortu

Nízky korpus na tortu

Najlepšia, jednoduchá torta z Texasu, ktorá je tvorená z tenkého kakaového korpusu a pokrýva ju teplá čokoládová poleva. Ideálne na večierok! A môžete si ho okoreniť aj štipkou čili korenia, aby mal šmrnc.

Ingrediencie

  • 1 šálka vody
  • 1 šálka masla
  • 3 lyžice kakaa
  • 2 šálky hladkej múky
  • 2 šálky kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 2 veľké vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 6 lyžíc mlieka
  • 3 lyžice kakaa
  • 1/2 šálky masla
  • 3 a 3/4 šálky práškového cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 ° C a vymažte plech či tortovú formu maslom.
  • V menšom hrnci na strednom ohni nechajte priviesť do varu vodu.
  • K vode pridajte kakao aj maslo a všetko miešajte.
  • Medzitým v samotnej miske zmiešajte preosiatu múku, sódu a soľ.
  • V ďalšej menšej miske zmiešajte kyslú smotanu, vajcia a vanilku.
  • Do zmesi s múkou pridajte zmes z kyslej smotany, vajec a vanilky. Miešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
  • Akonáhle je čokoládová zmes v hrnci vriacej, odstavte ju z ohňa a nalejte do cesta. Miešajte, kým sa nespoja a nezostanú žiadne hrudky.
  • Nalejte cesto do pripravenej formy či plechu a stierkou uhlaďte, aby bola rovnomerne rozptýlená.
  • Pečte v predhriatej rúre po dobu 15 až 20 minút alebo do stuhnutia cesta.
  • Keď je torta zhruba v polovici pečenia, pripravte si poolevu.
  • Pridajte do hrnca mlieko, kakao a maslo. Priveďte zmes do varu.
  • Akonáhle sa zmes varí, odstavte ho z ohňa a vmiešajte práškový cukor ručným mixérom, aby ste sa zbavili hrudiek.
  • Horúcu polevu nalejte na horúcu tortu.
  • Špachtľou ho rovnomerne rozotrite po korpuse.
  • Pred podávaním nechajte polevu aspoň na 10 minút stuhnúť.
korpus s horúcou čokoládovou polevou
zdroj: tastesbetterfromscratch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.