Klasický hubový guláš

Klasický hubový guláš

Tento guláš je chutný, rýchly a veľmi ľahký. Môže sa podávať s pečenou zeleninou, ale aj s varenými cestovinami. Ostatne, neváhajte sa mrknúť aj na recepty na cestoviny so zeleninou , možno vás inšpirujú.

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 1 kg hnedých húb
  • 1 plechovka lúpaných nakrájaných paradajok
  • 2 hrnčeky zeleninového vývaru
  • 1 – 2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 1/2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 6 vetvičiek čerstvého tymiánu
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Pripravíme si panvicu a dáme do nej lyžicu olivového oleja.
  • Cibuľu aj papriku olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  • Huby vyčistíme a rozkrájame na štvrťky.
  • Vhodíme cibuľu do panvice a restujeme zhruba 4 – 5 minút, aby zmäkla.
  • Pridáme papriku a necháme variť asi 5 – 6 minút, až kým nezačnú s cibuľou karamelizovať.
  • Vyberieme z panvice a odložíme bokom.
  • Do rovnakej panvice dáme druhú lyžicu oleja a vhodíme huby, ktoré varíme za stáleho miešania do odparenia vody.
  • Huby osolíme, prisypeme cesnak a necháme restovať, aby boli mäkké.
  • Akonáhle zmäknú, prihodíme papriku s cibuľou, nakrájané paradajky, zeleninový vývar, sladkú papriku a tymián.
  • Dôkladne premiešame a privedieme do varu.
  • Zaklopíme pokrievkou, znížime teplotu a necháme variť cca 20 minút.
  • Ešte teplé podávame.
Vegánska omáčka z čerstvých húb.
Zdroj: https://www.mariaushakova.com/

Tip: Ak chceme, aby bola zmes trochu hustejšia, môžeme ešte ku koncu pridať 2 polievkové lyžice strúhanky a variť ďalších 10 minút.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.