Kto má rád polentu, môže si ju spestriť prostredníctvom tohto chutného a na prípravu veľmi jednoduchého guláša s hubavi. Jednoducho ju naservírujeme do stredu taniera a prelejeme hotovou omáčkou.
Ingrediencie:
- 100 g čerstvého nesoleného masla
- 2 stredne veľké šalotky
- 600 g zmesi čerstvých lesných húb (líšky atď.)
- 2 lyžičky maďarskej sladkej papriky
- 350 ml smotany na šľahanie
- Soľ podľa chuti
- Štipka mletého čierneho korenia
- 1 lyžička nakrájanej petržlenovej vňate
- 1 lyžička nakrájanej pažítky
- Vetvičky pažítky na ozdobu
Postup:
- Vo veľkej panvici rozpustíme maslo a pridáme na kocky nakrájanú šalotku.
- Restujeme, kým nezmäkne, len musíme dať pozor, aby nebola hnedá.
- Prihodíme na kúsky nakrájanej huby a minútu povaríme.
- Zasypeme paprikou a necháme restovať, až budú huby mäkké.
- Zalejeme smotanou na šľahanie, osolíme, okoreníme, premiešame a na miernom ohni necháme trochu povariť.
- Odstavíme, posypeme petržlenom aj pažítkou a servírujeme s polentou ozdobené vetvičky pažítky.