Zmes čerstvých lesných húb s polentou

Zmes čerstvých lesných húb s polentou

Kto má rád polentu, môže si ju spestriť prostredníctvom tohto chutného a na prípravu veľmi jednoduchého guláša s hubavi. Jednoducho ju naservírujeme do stredu taniera a prelejeme hotovou omáčkou.

Ingrediencie:

  • 100 g čerstvého nesoleného masla
  • 2 stredne veľké šalotky
  • 600 g zmesi čerstvých lesných húb (líšky atď.)
  • 2 lyžičky maďarskej sladkej papriky
  • 350 ml smotany na šľahanie
  • Soľ podľa chuti
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička nakrájanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička nakrájanej pažítky
  • Vetvičky pažítky na ozdobu

Postup:

  • Vo veľkej panvici rozpustíme maslo a pridáme na kocky nakrájanú šalotku.
  • Restujeme, kým nezmäkne, len musíme dať pozor, aby nebola hnedá.
  • Prihodíme na kúsky nakrájanej huby a minútu povaríme.
  • Zasypeme paprikou a necháme restovať, až budú huby mäkké.
  • Zalejeme smotanou na šľahanie, osolíme, okoreníme, premiešame a na miernom ohni necháme trochu povariť.
  • Odstavíme, posypeme petržlenom aj pažítkou a servírujeme s polentou ozdobené vetvičky pažítky.
Luxusný guláš z čerstvo nazbieraných húb podávaný s polentou či pečeným zemiakom.
Zdroj: https://www.rabbitandwolves.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.