Krémový sos s hubami a zeleninou

Krémový sos s hubami a zeleninou

Hustá krémová polievka dokáže zasýtiť rovnako ako nejaký výdatnejší pokrm s mäsom. Tento recept je jednoduchý, má rýchlu prípravu a pokiaľ niekto nechce mäso, je to ideálna voľba, pretože huby nahrádzajú mäso.

Ingrediencie:

  • 400 g čerstvých húb
  • 100 g mrkvy
  • 100 g zeleru
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 300 g zemiakov
  • 3 strúčiky cesnaku na plátky
  • 60 g čerstvého nesoleného masla
  • 1 polievková lyžica mletej sladkej papriky
  • 150 ml bieleho vína
  • 750 ml kuracieho vývaru
  • Soľ podľa chuti
  • 1/4 lyžičky mletého štvorfarebného korenia
  • 1 bobkový list
  • 5 borievkových bobúľ
  • 1/4 lyžičky rasce
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 zväzok nakrájaného kôpru
  • 1 vetvička ligurčeka
  • 3 lyžice jablčného octu

Postup:

  • Huby utrieme vlhkou handričkou či hubkou a rozkrájame na malé kúsky.
  • Mrkva, zeler, jarnú cibuľku i zemiaky očistíme a nadrobno nakrájame.
  • V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom cesnak.
  • Zasypeme paprikou, zalejeme kuracím vývarom, vínom, pridáme zeleninu a na miernom ohni privedieme do varu.
  • Osolíme, okoreníme, prihodíme ostatné korenie a na vyššom stupni varíme 15 minút.
  • Guláš musí mať hustú krémovú konzistenciu.
  • Nakoniec prisypeme huby a varíme ešte ďalších 5 minút.
  • Potom vyberieme bobkový list a borievka.
  • Odstavíme a vmiešame kyslú smotanu.
  • Miešame, kým nie je omáčka hladká a hneď potom vmiešame nasekaný kôpor s libečkom.
  • Odstavíme na 5 minút, a ešte ochutíme jablčným octom.
  • Podávame so zemiakmi či knedľou.
Hubový guláš s čerstvou zeleninou a bielym vínom.
zdroj: https://www.strudelandschnitzel.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.