Horké listy šalátu v tejto čakankovej pochúťke sú vyvážené sladkosťou ľahko grilovanej hrušky, to všetko preliate datľovo-šalotkovým dresingom. Veríme, že si pochutnáte!
Ingrediencie
Na šalát:
- 1 veľká pevná červená hruška nakrájaná pozdĺžne na 8 klinov
- rastlinný olej v spreji
- listy z 1 veľkej alebo 2 malých hláv šalátu radicchio, natrhané
- listy z 2 hláv červenej čakanky, natrhané
- listy z 1 hlavy malého šalátu Little Gem, natrhané
- 1/2 šálky opečených lieskových orechov, nahrubo nasekaných
- 1/4 šálky gorgonzoly, rozdrobené
- 1/4 šálky nasekaných datlí
Na dresing:
- 1/4 šálky jablčného octu
- šťava z 1/2 citróna
- 1 šalotka, nadrobno nasekaná
- 2 lyžice datľového alebo javorového sirupu
- 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
- štipka soli
- mleté korenie
Postup
- Rozpáľte gril alebo grilovaciu panvicu.
- Nastriekajte hruškové klinky rastlinným olejom a grilujte, kým nebudú z oboch strán ľahko spálené, asi 2 minúty z každej strany.
- Nechajte vychladnúť.
- Opláchnite a osušte listy radicchio, čakanky a little gem.
- Pridajte do veľkej misy spolu s väčšinou lieskových orechov, gorgonzolou a datľami (niečo si schovajte na zálievku).
- Jemne premiešajte.
- Do shakera pridajte ocot, citrónovú šťavu, šalotku, datľový sirup, olej, soľ a korenie.
- Zakryte a pretrepte, aby sa ingrediencie spojili.
- Prelejte zálievku cez šalát a premiešajte.
- Posypte zvyšnými lieskovými orieškami, gorgonzolou a datľami.
- Pridajte grilované hruškové kliny.
- Servírujte!
Vyskúšajte aj naše osviežujúce recepty na ovocné šaláty, napríklad aj v kombinácii so zeleninou.