Slaný koláč s čakankou a gorgonzolou

Slaný koláč s čakankou a gorgonzolou

Tento koláč je skvelým vegetariánskym pokrmom. Sladkosť medu tu dobre funguje s horkosťou čakanky. Navyše je hotový iba za hodinu a je nízkokalorický.

Ingrediencie

  • olivový olej
  • 6 hláv čakanky, pozdĺžne rozpolených
  • 2 lyžičky práškového cukru
  • kôra a šťava z ½ citróna
  • 320 g lístkového cesta
  • 200 g gorgonzoly
  • 3 lyžice medu
  • lístky tymiánu z niekoľkých vetvičiek
  • zelený šalát na podávanie

Postup

  1. Rúru zahrejte na 200 °C.
  2. Na panvici zohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja a polovice čakanky osmažte z každej strany dozlatista.
  3. Musíte odstrániť čo najviac vlhkosti, takže ich varte, kým nevytečie tekutina.
  4. Posypte cukrom, pokvapkajte citrónovou šťavou a varte, kým sa všetka tekutina z panvice neodparí.
  5. Rozbaľte lístkové cesto a okolo okraja zľahka naznačte ½ cm okraj.
  6. Pomocou lyžičky naložte na cesto syr, nezasahujte cez naznačené okraje.
  7. Nechajte si asi ¼ syra na neskôr.
  8. Na syr naložte čakanku a doplňte zvyšným syrom.
  9. Pečte 20 minút, kým koláč nebude hotový a krásne zlatistý.
  10. Medzitým jemne zahrejte med s tymiánom a citrónovou kôrou, kým sa neroztečie.
  11. Naneste na koláč a podávajte so zeleným šalátom.
Slaný koláč so zeleninou a syrom.
www.olivemagazine.com

Pokiaľ preferujete slané pred sladkým, nezabudnite sa pozrieť na naše recepty na slaný koláč plnený syrom 6x inak!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.