Čakankovo-syrová panáda

Čakankovo-syrová panáda

Toto syrové jedlo bez mäsa vo francúzskom štýle je skvelý spôsob, ako využiť kúsky okoralého chleba a posunúť jednoduché jedlo na ďalšiu úroveň.

Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 póry, nakrájané na plátky
  • 4 banánové šalotky, nakrájané na plátky
  • 4 hrubé drvené strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička čerstvých tymiánových listov a navyše na ozdobu
  • 3 hlavy čakanky, pozdĺžne rozdelené na štvrtky
  • 200 g deň starého chleba, nasekaného
  • 600 ml horúceho zeleninového vývaru
  • 75 g zrelého čedaru, strúhaného
  • 75 g nivy, rozdrobené

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180°C.
  2. V panvici / kastróle vhodnom do rúry zahrejte olej a pór a šalotku restujte na strednom ohni po dobu 10 minút, kým nebude zelenina mäkká a ľahko sfarbená.
  3. Pridajte cesnak a tymián a pokračujte vo varení po dobu 1 minúty.
  4. Vmiešajte čakanku a chlieb.
  5. Prilejte vývar a vmiešajte polovicu oboch syrov.
  6. Posypte zvyšnými syrmi a varte 10 minút.
  7. Kastról / panvicu preložte do rúry a pečte 45 minút.
  8. Vyberte z rúry a nechajte 10 minút stáť.
  9. Posypte a podávajte so zeleným šalátom.
Chlebová zmes so syrom a zeleninou v hrnci.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.