Tento osviežujúci bylinkový drink je vyrobený z domáceho čakankového sirupu, feniklu a rasce, doplnený ginom, citrónovou šťavou a sódou.
Ingrediencie
- 200 g práškového cukru
- ½ lyžičky rasce
- ¼ lyžičky semien feniklu
- 1 celá hlava čakanky
- 200 ml ginu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- hrsť ľadu
- listy čakanky na ozdobu
- sódovka
- klinky citróna
Postup
- Ak si chcete pripraviť čakankový sirup, vložte do hrnca práškový cukor a 200 ml vody, pridajte rascu, semienka feniklu a hlavu čakanky.
- Zohrejte všetko na strednom plameni, kým sa cukor nerozpustí, a potom privediete do varu.
- Vypnite sporák a nechajte sirup úplne vychladnúť, než ho scedíte cez sito vyložené mušelínom alebo papier na filtráciu kávy.
- Ak si chcete urobiť koktail, ochlaďte 4 vysoké poháre v chladničke a pridajte gin, citrónovú šťavu a 100 ml vzniknutého čakankového sirupu do veľkého shakera spolu s hŕstkou ľadu.
- Pretrepte a nalejte do pripravených pohárov.
- Pridajte niekoľko ďalších kociek ľadu, do každého pohára vložte list čakanky, potom dolejte sódu a pridajte klinky citróna.
- Ihneď podávajte.