Grilované kuriatko

Grilované kuriatko

Každý, obzvlášť deti, miluje kuracie mäso z grilu. Ugrilujte svojej rodine či priateľom kuracie mäso, ktoré bude chcieť každý pridať.

Ingrediencie

  • Kuracie mäso (stehná, krídelká, prsia…)
  • 2 lyžice kečupu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1,5 lyžice mletého zázvoru
  • Olivový olej na rošty

Postup

  • V stredne veľkej miske rozšľahajte kečup so sójovou omáčkou, tritnovým cukrom, ryžovým octom, worcesterskou omáčkou, sezamový olej, prelisovaný cesnak a zázvor.
  • Dochuťte trochou soli a korenia. Odoberte si 1/2 hrnčeka marinády a odložte vedľa.
  • Do zvyšnej marinády vložte očistené mäso a nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny marinovať. Najlepšie však 8 hodín.
  • Namarinované mäso je pripravené na gril. Pri grilovaní mäso obracajte a potierajte marinádou, ktorú ste si dali bokom.
  • Podávajte s grilovanou zeleninou alebo pečivom alebo s čímkoľvek, čo máte radi.
Grilované kuracie mäso s ananásom.
Zdroj: cookingclassy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.