Pokiaľ patríte medzi milovníkov húb, určite vyskúšajte tento recept doplnený syrmi a čerstvým korením.
Ingrediencie
- 500 g šampiňónov, väčšie hlavičky
- 1 syra hermelín
- 150 g syra typu gouda
- hrsť čerstvej bazalky
- soľ a korenie
- olej
Postup
- Šampiňóny očistíme a odrežeme im nožičky.
- Do misky vložíme nadrobno nakrájané nožičky.
- Zmiešame ich s pokrájanou bazalkou, na kúsky nakrájaným hermelínom a polovicou strúhanej goudy.
- Zmes ochutíme soľou a korením podľa potreby.
- Zmes naplníme do šampiňónov.
- Šampiňóny potrieme olejom, na vrch poukladáme zvyšok goudy a grilujeme asi 7 minút.
- Podávame ich samostatne alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu.