Vianočné perníčky hneď mäkké

Vianočné perníčky hneď mäkké

Chceli by ste upiecť vianočné perníčky na poslednú chvíľu. Tento recept nevyžaduje ich rozležanie, možno ich teda konzumovať ihneď bez toho, aby ste si nalomili zub.

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 lyžičky korenia do perníka
  • 1 lyžica kakaa
  • 180 g cukru múčky
  • 160 g zmäknutého masla
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice medu
  • 1-2 lyžice vody podľa potreby
  • bielok zmiešaný s vodou na potretie

Postup

  • Múku si zmiešame s perníkovým korením, cukrom, kakaom, sódou a kypriacim práškom.
  • Následne pridáme maslo nakrájané na kocky a žĺtky.
  • Vypracujeme cesto (ak je veľmi sypké, pridáme trochu vody).
  • Necháme odležať v chlade aspoň 2 hodiny.
  • Cesto si vyvaľkáme na zhruba 5 mm hrubú placku a vykrajujeme tvary.
  • Pečieme v rúre nahriatej na 160 ° C asi 8-10 minút.
  • Po upečení ich ešte horúce potrieme zmesou vody a bielkov, aby sa krásne leskli.
Vianočné perníkové vločky s bielym zdobením zo snehu.
Zdroj: shootsknitsandleaves.com

Ak máte radi korenené medovníky na rôzny spôsob, potom vás možno potešia recepty na medovníky z plechu .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.