Recept na vianočné perníčky s medom patrí k tým najobľúbenejším. Táto verzia je navyše obohatená o mandle.
Ingrediencie
- 75 g masla
- 125 g medu
- 50 g hnedého cukru
- 1 bielok
- 200 g hladkej múky
- 100 g mletých mandlí
- 2 lyžičky perníkového korenia
- štipka soli
- 2 lyžičky prášku do pečiva
Postup
- V rajnici si rozpustíme maslo s cukrom.
- Po vychladení pridáme bielok a šľaháme, potom pridáme med a prisypeme rozomleté mandle a múku zmiešanú so soľou, korením a kypriacim práškom.
- Cesto si vypracujeme a dáme do chladničky na dve hodiny schladiť.
- Potom ho vyvaľkáme na tenkú placku a vykrajujeme rôzne tvary.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ° C asi 5 minút.
- Po vychladení ich môžeme potrieť rumovou glazúrou alebo ozdobiť bielkami.
Ako šikovný pomocník nielen na vianočné pečivo sa môže hodiť kvalitná kuchynská váha z našej recenzie . Pozrite sa, ako si najlepšie vybrať.