Bravčová bábika so sušenými paradajkami

Bravčová bábika so sušenými paradajkami

Pripravte si ľahké, ľahké a chutné jedlo, ktoré môžete podávať vo všedný deň, ale aj v rámci slávnostnejších udalostí.

Ingrediencie

  • 2 polievkové lyžice sušených paradajok (nasekaných nadrobno)
  • 1 polievková lyžica kapary (nasekaných)
  • ¼ šálky masla (v izbovej teplote)
  • 500 g bravčovej bábiky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica čerstvej petržlenovej vňate (nasekané nadrobno)
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 °C.
  • Zatiaľ čo sa rúra predhrieva, nakrájajte sušené paradajky a kapary.
  • V miske rozdrvte zmäkčené maslo a paradajky s kaparmi do neho vmiešajte. Odložte bokom.
  • Dajte panvicu (vhodnú na pečenie v rúre) na teplo a zahrievajte ju asi 2 minúty.
  • Medzitým opláchnite bravčovú bábiku, osušte ju čistou utierkou a nakrájajte ju na 4 rovnaké kúsky, z ktorých každý potrite olivovým olejom. Ochuťte soľou a korením.
  • Následne kúsky mäsa vložte na panvicu a smažte 2–3 minúty, kým nebude každý kúsok mierne hnedý, a to zo všetkých strán.
  • Panvicu odstráňte z tepla a každý kúsok mäsa potrite maslovou zmesou, ktorú ste si pripravili na začiatku. Použite iba polovicu maslovej zmesi! Zvyšok odložte bokom.
  • Teraz panvicu vložte do rúry a pečte 10–12 minút.
  • Akonáhle je mäso hotové, vyberte panvicu z rúry a podávajte.
  • Každú porciu bravčovej bábiky plnené sušenými paradajkami pomažte zvyšnou maslovou zmesou a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  • Podávajte so zemiakmi.

Bravčová bábika so sušenými paradajkami a čerstvou petržlenovou vňaťou.
zdroj: streetsmartkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.