Pripravte si ľahké, ľahké a chutné jedlo, ktoré môžete podávať vo všedný deň, ale aj v rámci slávnostnejších udalostí.
Ingrediencie
- 2 polievkové lyžice sušených paradajok (nasekaných nadrobno)
- 1 polievková lyžica kapary (nasekaných)
- ¼ šálky masla (v izbovej teplote)
- 500 g bravčovej bábiky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica čerstvej petržlenovej vňate (nasekané nadrobno)
- soľ
- korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Zatiaľ čo sa rúra predhrieva, nakrájajte sušené paradajky a kapary.
- V miske rozdrvte zmäkčené maslo a paradajky s kaparmi do neho vmiešajte. Odložte bokom.
- Dajte panvicu (vhodnú na pečenie v rúre) na teplo a zahrievajte ju asi 2 minúty.
- Medzitým opláchnite bravčovú bábiku, osušte ju čistou utierkou a nakrájajte ju na 4 rovnaké kúsky, z ktorých každý potrite olivovým olejom. Ochuťte soľou a korením.
- Následne kúsky mäsa vložte na panvicu a smažte 2–3 minúty, kým nebude každý kúsok mierne hnedý, a to zo všetkých strán.
- Panvicu odstráňte z tepla a každý kúsok mäsa potrite maslovou zmesou, ktorú ste si pripravili na začiatku. Použite iba polovicu maslovej zmesi! Zvyšok odložte bokom.
- Teraz panvicu vložte do rúry a pečte 10–12 minút.
- Akonáhle je mäso hotové, vyberte panvicu z rúry a podávajte.
- Každú porciu bravčovej bábiky plnené sušenými paradajkami pomažte zvyšnou maslovou zmesou a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Podávajte so zemiakmi.