Toto jedlo vám zaberie iba 30 minút prípravy, a navyše si na ňom skvele pochutnáte!
Pustite sa do prípravy.
Ingrediencie
Náplň do mäsa:
- 2 morčacie prsia
- 1–2 balenia mozzarelly
- 8–10 sušených paradajok v oleji
- hrsť listov čerstvej bazalky
- ½ šálky vlašských orechov
Omáčka z jabĺk:
- 1 malý pór (mletý alebo nasekaný na veľmi drobné kúsky)
- 2 jablká (ošúpané a nakrájané na kocky)
- 1 polievková lyžica múky
- 1 šálka vody alebo kuracieho vývaru
- ¼ čajovej lyžičky škorice
- ¼ čajovej lyžičky soli
Postup
Náplň do mäsa:
- Sušené paradajky a vlašské orechy zmiešajte a odložte bokom.
- Každé z pŕs rozrežte v polovici tak, aby ste vytvorili čo najväčší kus. Mäso prekryte potravinovou fóliou a vyklepte ho tak, aby malo cca 1 cm na výšku. Vyklepať ho môžete pomocou valčeka alebo paličky.
- Odstráňte potravinovú fóliu a do stredu mäsa položte nakrájané plátky mozzarelly a následne listy bazalky.
- Teraz pridajte paradajkovú zmes a mäso stočte do rolky.
- Mäsovú roku zviažte kuchynskou šnúrou a vložte do, olejom vymastenej, panvice. Vymažte po dobu 5 minút tak, aby boli orestované všetky strany.
- Vyberte morčaciu rolku z panvice a vložte ju do vymasteného pekáča. Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
- Následne vložte pekáč do rúry a pečte 20–25 minút, a to na 180 °C.
- Akonáhle je šťavnatá morčacia roláda hotová, vyberte ju z rúry a odstráňte šnúru na pečenie.
- Morku nakrájajte na rovnako široké plátky a podávajte s jablčnou omáčkou a obľúbenou prílohou.
Omáčka z jabĺk:
- Jablká olúpte a nakrájajte ich na kocky.
- Do malého hrnca vlejte šťavu z polovice citróna, 2 polievkové lyžice vody a prisypte 1,5 polievkovej lyžice práškového cukru. Pridajte jablká a všetko zamiešajte.
- Zahrievajte, kým jablká nezmäknú a následne ich roztlačte pomocou lyžice.
- Do hrnca pridajte trochu masla a celú zmes osoľte.
- Na vedľajšej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte pór. Restujte 5 minút.
- Následne do panvice pridajte jablčnú zmes z hrnca a varte do úplného zmäknutia. Pridajte múku, škoricu a varte ďalších 5 minút.
- Prilejte kurací vývar alebo vodu a varte 8 minút. Osoľte podľa vlastnej chuti.
- Pomocou ponorného mixéra jemne rozmixujte dohladka a odložte bokom.