Plnka do koláčov s Ricottou

Plnka do koláčov s Ricottou

Pokiaľ ešte nepoznáte nemecký makový koláč, potom táto náplň je stvorená práve pre neho. Jedná sa o koláč z veľmi jemného cesta, ktoré je na spodnej strane chrumkavé, ale inak sa rozplýva na jazyku. Náplň je veľmi bohatá a po upečení má koláč zlatistý nádych. Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok dokonale poteší vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie:

  • 750 ml mlieka
  • 1 balenie syra Ricotta
  • 100 g čerstvého masla
  • 150 g cukru múčka
  • 1 vrchovatý hrnček mletého maku (cca 150 g)
  • 1 hrnček pšeničnej krupice Semolina (asi 140 g)
  • 1 – 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 vajce
  • 1/4 čajovej lyžičky soli

Postup:

  • Pripravte si hrniec, do ktorého nalejete mlieko, prisypete cukor a pridáte aj maslo.
  • Na miernom ohni priveďte do varu a za stáleho miešania varte, kým sa maslo aj cukor nerozpustia a mlieko neprejde varom prebublaním.
  • Akonáhle sa zmes začne variť, pomaly pridávajte krupicu a starostlivo miešajte, aby sa to nezačalo chytať.
  • Keď je vo vnútri všetka krupica, prisypte mletý mak a miešajte tak dlho, pokiaľ nie je zmes tuhá.
  • Odstavte z platne a nechajte odpočívať, aby zmes vychladla.
  • Zatiaľ čo bude maková časť chladnúť, pripravte si väčšiu misku.
  • Dajte do nej syr Ricotta, vanilkový extrakt a vajcia.
  • Šľahajte tak dlho, až bude mať zmes hladkú krémovú konzistenciu.
  • Do syrovej zmesi pridajte vychladnutú makovú hmotu a miešajte až je všetko krásne spojené a hladké.
  • Takto pripravená náplň stačí rozprestrieť na cesto.
Vynikajúca náplň do nemeckého koláča s chrumkavou kôrkou.
Zdroj: https://www.thecookingfoodie.com/

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.