Grilované korenené kotlety

Grilované korenené kotlety

Bravčové kotlety sú populárne hlavne na grile. A práve paprika im dodá potrebnú chuť a farbu, kajenské korenie zase správnu pikantnosť. Užite si to!

Ingrediencie

  • 1 drvený strúčik cesnaku
  • 1 polievková lyžica repkového oleja
  • 1 polievková lyžica hnedého cukru
  • 1 lyžička papriky
  • 1 štipka kajenského korenia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 bravčové kotlety s kosťou

Postup

  1. V plytkej miske zmiešame všetky prísady, okrem kotliet, a vytvoríme pastu.
  2. Pridáme kotlety a poriadne ich pokryjeme vzniknutou pastou.
  3. Zakryjeme a dáme na 2 hodiny alebo ideálne cez noc do chladu.
  4. Predhrejeme gril.
  5. Kotlety grilujeme asi 5 minút z každej strany.
  6. Pred podávaním nechajte 5 minút odstáť.
Bravčové plátky s paprikou na tanieri so zemiakmi a zeleninou.
www.soscuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.