Bravčové kotlety sú populárne hlavne na grile. A práve paprika im dodá potrebnú chuť a farbu, kajenské korenie zase správnu pikantnosť. Užite si to!
Ingrediencie
- 1 drvený strúčik cesnaku
- 1 polievková lyžica repkového oleja
- 1 polievková lyžica hnedého cukru
- 1 lyžička papriky
- 1 štipka kajenského korenia
- 1/2 lyžičky soli
- 2 bravčové kotlety s kosťou
Postup
- V plytkej miske zmiešame všetky prísady, okrem kotliet, a vytvoríme pastu.
- Pridáme kotlety a poriadne ich pokryjeme vzniknutou pastou.
- Zakryjeme a dáme na 2 hodiny alebo ideálne cez noc do chladu.
- Predhrejeme gril.
- Kotlety grilujeme asi 5 minút z každej strany.
- Pred podávaním nechajte 5 minút odstáť.