Bravčové kotlety z jednej panvice s omáčkou? Áno prosím! A to ku všetkému opečené k dokonalosti podávané s karamelizovanou cibuľkou na smotanovej ryži. Prajeme dobrú chuť.
Ingrediencie
- 2 lyžice masla
- 2 bravčové kotlety (každá okolo 200 g), orezané
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/2 šálky nakrájanej žltej cibule
- 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1/4 šálky smotany na šľahanie
- 1/2 šálky surovej bielej ryže
- 2 lyžice nasekaných čerstvých listov petržlenovej vňate
Postup
- V panvici rozpustíme na strednom plameni 1 lyžicu masla.
- Bravčové kotlety potrieme 1/4 čajovou lyžičkou soli a korenia.
- Pridáme mäso na panvicu a restujeme 4 až 6 minút, pričom raz otočíme.
- Pomocou klieští preložíme na tanier.
- Pridáme zvyšnú 1 lyžicu masla na panvicu.
- Pridáme cibuľu a zvyšnú 1/4 čajovú lyžičku soli.
- Za častého miešania restujeme 2 až 3 minúty za častého miešania, pokiaľ cibuľa nezmäkne.
- Primiešame cesnak.
- Prilejeme vývar a smotanu na šľahanie a privedieme do varu.
- Pridáme ryžu a opäť privedieme do varu.
- Mäso dáme na ryžu.
- Znížime plameň na minimum, zakryjeme a dusíme 20 až 25 minút, alebo pokiaľ sa väčšina tekutiny nevstrebe, bravčové mäso už nie je ružové a teplomer na mäso vložený do stredu nezobrazuje aspoň 62°C.
- Posypeme petržlenovou vňaťou.