Dusené bravčové s ryžou

Dusené bravčové s ryžou

Bravčové kotlety z jednej panvice s omáčkou? Áno prosím! A to ku všetkému opečené k dokonalosti podávané s karamelizovanou cibuľkou na smotanovej ryži. Prajeme dobrú chuť.

Ingrediencie

  • 2 lyžice masla
  • 2 bravčové kotlety (každá okolo 200 g), orezané
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 šálky nakrájanej žltej cibule
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1/4 šálky smotany na šľahanie
  • 1/2 šálky surovej bielej ryže
  • 2 lyžice nasekaných čerstvých listov petržlenovej vňate

Postup

  1. V panvici rozpustíme na strednom plameni 1 lyžicu masla.
  2. Bravčové kotlety potrieme 1/4 čajovou lyžičkou soli a korenia.
  3. Pridáme mäso na panvicu a restujeme 4 až 6 minút, pričom raz otočíme.
  4. Pomocou klieští preložíme na tanier.
  5. Pridáme zvyšnú 1 lyžicu masla na panvicu.
  6. Pridáme cibuľu a zvyšnú 1/4 čajovú lyžičku soli.
  7. Za častého miešania restujeme 2 až 3 minúty za častého miešania, pokiaľ cibuľa nezmäkne.
  8. Primiešame cesnak.
  9. Prilejeme vývar a smotanu na šľahanie a privedieme do varu.
  10. Pridáme ryžu a opäť privedieme do varu.
  11. Mäso dáme na ryžu.
  12. Znížime plameň na minimum, zakryjeme a dusíme 20 až 25 minút, alebo pokiaľ sa väčšina tekutiny nevstrebe, bravčové mäso už nie je ružové a teplomer na mäso vložený do stredu nezobrazuje aspoň 62°C.
  13. Posypeme petržlenovou vňaťou.
Bravčové plátky na ryžu v čiernej panvici.
www.tablespoon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.