Skvelá varianta pre bielkovinami nabité raňajky!
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 50 g šunky
- 30 g čedaru
- 10 g masla
- soľ, korenie
Postup:
- Vajcia rozšľahajte v miske a dochuťte soľou a korením.
- Na panvici zahrejte maslo, kým nezačne peniť.
- Nalejte do panvice vajcia a varte, kým vajcia nezačnú tuhnúť.
- Následne do stredu omelety umiestnite plátky čedaru a tri štvrtiny plátkov šunky nakrájaných na kocky.
- Nechajte smažiť ešte minútku až dve, až sa syr rozpustí a okraje omelety začnú hnednúť.
Hotovú omeletu podávajte so zeleninovým šalátom preloženú napoly a posypanú zvyšnou šunkou.
Vajíčka nemusíte konzumovať len vo forme omelety. Skvele chutia aj miešané, natvrdo či vo forme volského oka. Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na varené vajíčka 5krát inak !