Špenát sa často používa na ozdobenie výsledného pokrmu. Skúste ho ale pridať rovno k vajíčkam. Uvidíte, že pokrm tak získa úplne iný rozmer!
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 1 šálka čerstvého listového
- 1/4 šálky koriandra
- 2 PL nadrobno nakrájané cibule
- 2 PL nastrúhaného tvrdého syra (voliteľné)
- 1 PL oleja
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky sušeného mletého zázvoru
- 1/4 čajovej lyžičky oregana
- štipka korenia
Postup:
- Špenát a koriander dôkladne umyte a nechajte odkvapkať.
- Potom ich listy pokrájajte na menšie kúsky.
- V miske rozšľahajte vajcia.
- Pridajte do misky špenát, koriander, cibuľu, zázvor, oregano korenie a soľ.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Na panvici rozohrejte olej.
- Keď je olej dostatočne horúci, nalejte doň zmes z misky.
- Varte do doby, kým vajíčka stuhnú.
Hotovú omeletu posypte pripraveným nastrúhaným syrom a podávajte s čerstvým pečivom.