Tento pokrm si obľúbite nielen pre jeho skvelú chuť, ale aj preto, že na jeho prípravu vám stačí iba jeden pekáč. Nemusíte sa tak obávať množstva špinavého riadu.
Ingrediencie:
- 6 kuracích štvrtok
- 4 zemiaky
- 2 mrkvy
- 2 cibuľa
- 1 paprika
- 5 strúčikov cesnaku
- 1/2 šálky bieleho vína
- 1/3 šálky masla
- rasca
- grilovacie korenie
- sladká paprika
- soľ, korenie
Postup:
- Kuracie štvrťky dôkladne umyte a očistite. Prípadne ich môžete na vnútornej strane pri kosti ich narezať tak, aby kosť bola vidieť. Mäso sa následne lepšie prepečie.
- V miske zmiešajte rozpustené maslo a korenie.
- Umyte zeleninu, cesnak, cibuľu a mrkvu olúpte, zemiaky nie.
- Následne zeleninu pokrájajte na kúsky. Veľkosť záleží na vašich preferenciách.
- Do pekáča či hlbšieho plechu vložte zeleninu a na ňu následne položte kuracie štvrťky.
- Zalejte bielym vínom a následne prelejte približne tromi štvrtinami pripravenej marinády z masla a korenia.
- Pečte v rúre predhriatej na 200°C približne 20 minút.
- Po uplynutí tejto doby potrite mäso ešte jednou zvyšnou marinádou a potom pečte ešte ďalších 25 minút.
Takto pripravené kuracie štvrťky môžete konzumovať len tak, alebo ich možno podávať zároveň s ryžou.
Pečené kuracie štvrťky možno ľahko pripraviť aj v pečeni. Ako dopadla recenzia pečienok od Ety ?