Jemná chuť kuracieho mäsa sa skvele snúbi s najrôznejšími bylinkami, predovšetkým tymianom a rozmarínom. Pripravte si marinádu plnú byliniek, kura pekne prevonia a vy sa nebudete môcť dočkať, až ho ochutnáte.
Ingrediencie:
- 4 kuracie štvrťky alebo kuracie stehná či krídla
- 1 čajová lyžička červeného korenia
- 1 čajová lyžička semien feniklu
- 1 čajová lyžička hrubo mletého čierneho korenia
- 1 čajová lyžička soli
- 1 PL čerstvého rozmarínu, jemne nasekaného
- 1 PL čerstvého tymiánu, jemne nakrájaného
- 2 strúčiky rozotreného cesnaku
- 1 a 1/2 PL hnedého cukru
Postup:
- Všetky korenia dôkladne utrite v mažiari.
- Následne túto zmes zmiešajte s ostatnými ingredienciami, teda cukrom, bylinkami a cesnakom v miske v jemnú pastu.
- Kuracie štvrťky očistite, umyte a pripravenou pastou z korenia a byliniek zo všetkých strán dôkladne pokryte.
- Odložte na aspoň dve hodiny, lepšie cez noc, do chladničky.
- Potom rozpáľte gril a vložte naň kuracie štvrťky kožou smerom dole.
- Grilujte približne 25-30 minút.
- Počas grilovania mäso pravidelne obracajte.
- Pred servírovaním nechajte mäso 5 minút odpočinúť, lepšie vynikne chuť byliniek.