Hovädzia pečienka s cesnakom

Hovädzia pečienka s cesnakom

Poďte s nami vyskúšať variant ozvláštnený vôňou rozmarínu. Uvidíte, že týmto chutným pokrmom ohromíte všetkých, ktorí ho ochutnajú.

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho mäsa (napríklad roštené alebo stehná)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžičky čerstvého nasekaného rozmarínu
  • 2 šálky hovädzieho vývaru
  • soľ, korenie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Hovädzie mäso v celku narežte približne do polovice jeho výšky, ako keby ste ho chceli nakrájať na plátky, ale plátok nedokrojte.
  3. Mäso posypte nakrájanými plátkami cesnaku, časť cesnaku je možné aj prelisovať a následne votrieť do mäsa, rozmarínom, nahrubo namletým čiernym korením a soľou.
  4. Podlejte vývarom a vložte do predhriatej rúry.
  5. Pečte približne hodinu, v závislosti od typu a výšky mäsa aj vašich preferencií.

Hovädzie na cesnaku v rúre je možné servírovať napríklad so zemiakovou kašou či americkými zemiakmi.

Hovädzie mäso s cesnakom a rozmarínom pečené v rúre
Zdroj: thekitcheneer.com

Nie ste si istí tým, ako správne quinú pripraviť, alebo premýšľate nad tým, na čo všetko sa dá táto zaujímavá potravina využiť? Zistite to pomocou našich receptov z quinoy naslano aj nasladko !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.