Klasika všetkých klasík. Čo si ju ale pripraviť trochu netradične? Nakrájanie mäsa na rezančeky namiesto obvyklých plátkov, použitie sójovej omáčky a citrónovej šťavy, to všetko bude príjemným oživením.
Ingrediencie
- 700 g hovädzieho mäsa
- 500 g čerstvého špenátu
- 5 strúčikov cesnaku
- 1/2 šálky vývaru
- 1/2 šálky sójovej omáčky
- 1/2 šálky olivového oleja
- 1 lyžička vločiek z červeného korenia
- 4 PL masla
- čerstvo vylisovaná šťava z polovice citróna
- soľ, korenie
- čerstvý petržlen a pažítka
Postup
- Hovädzie mäso nakrájajte na rezančeky a vložte ich marinovať približne na dobu jednej hodiny do marinády pripravenej zo sójovej omáčky, olivového oleja, dvoch strúčikov prelisovaného cesnaku, soli a korenia.
- Špenát umyte a nechajte ho zľahka povariť po dobu 1 minúty na panvici, na ktorej ste rozpustili jednu polievkovú lyžicu masla. Po celú dobu varenia špenát miešajte.
- Špenát z panvice vyberte av rovnakej panvici rozpustite ďalšie dve polievkové lyžice masla, do ktorých pridajte marinované hovädzie rezančeky.
- Rezančeky na panvici z oboch strán niekoľko málo minút orestujte.
- Následne z panvice rezančeka odstráňte a odložte ich na tanier, ktorý prikryte, aby mäso príliš nevychladilo.
- Do panvice potom dajte rozpustiť poslednú polievkovú lyžicu masla, pridajte zvyšok prelisovaného cesnaku, citrónovú šťavu, vločky červeného korenia, vývar, nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať a pažítku a tiež zvyšok marinády z hovädzieho mäsa.
- Zmes za stáleho miešania priveďte do varu a nechajte 1-2 minúty redukovať.
- Vráťte do panvice hovädzie rezančeky a poduste ich domäkka.
- Následne rezančeky premiestnite na jednu stranu panvice a na druhú vložte predpripravený špenát, ktorý nechajte prehriať v šťave.
Tento pokrm sa môže podávať iba takto, ozdobený plátkami citróna a kúskami čerstvej pažítky či petržlenovej vňate. Prípadne ho možno samozrejme servírovať aj klasicky so zemiakovou knedľou.