Cesnakové hovädzie kocky

Cesnakové hovädzie kocky

Korenie, predovšetkým to čierne, patrí medzi najuniverzálnejšie a najpoužívanejšie korenie na svete. Prečo ale nepridať aj trochu korenia červeného, ktorého výrazná chuť sa s hovädzím mäsom úplne dokonale snúbi?

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička vločiek z červeného korenia
  • 2 PL masla
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte doň na kocky nakrájané hovädzie mäso, ktoré ste predtým osolili a okorenili.
  2. Za častého miešania kúsky mäsa niekoľko minút restujte, až kým nie sú zo všetkých strán ľahko zlatohnedé.
  3. Mäso z panvice vyberte a pridajte do nej maslo.
  4. Do rozpusteného masla nasypte vločky červeného korenia a nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku.
  5. Za stáleho miešania cesnak s korením varte približne minútu, kým cesnak nezačne zlátnuť.
  6. Vsypte do panvice hovädzie mäso, premiešajte, povarte mäso domäkka.
  7. Podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tento pokrm servírujte s ryžou alebo so zemiakovou kašou.

Dozlatista orestované hovädzie kocky s cesnakom a čerstvou petržlenovou vňaťou
Zdroj: jocooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.