Hovädzie na zázvore a cesnaku

Hovädzie na zázvore a cesnaku

Zázvor je v ľudovom liečiteľstve často považovaný takmer za všeliek. Využite zdraviu prospešné vlastnosti tohto korenia a pridajte ho do vášho obľúbeného pokrmu!

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 1 PL sušeného mletého cesnaku
  • 1 PL sušeného mletého zázvoru
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1/3 šálky ryžového vína Shaoxing
  • 1 PL solamylu alebo kukuričného škrobu
  • olej
  • mleté chilli papričky
  • soľ, korenie

Postup

  1. Hovädzie mäso nakrájajte na kúsky a vložte marinovať do zmesi, ktorú ste pripravili z cesnaku, zázvoru, sójovej omáčky, vína, solamylu a korenia.
  2. Mäso marinujte aspoň po dobu dvoch hodín.
  3. V hlbokej panvici rozohrejte olej a orestujte v ňom marinované kúsky mäsa.
  4. Po niekoľkých minútach pridajte aj zvyšnú marinádu a za stáleho miešania varte, kým mäso nezmäkne a omáčka neskaramelizuje.

Hovädzie mäso na cesnaku a zázvore podávajte najlepšie s ryžou, prípadne aj s kúskami dusené brokolice.

Pokrm z hovädzieho mäsa pripravovaného na cesnaku a zázvore s ryžou
Zdroj: dinnerthendessert.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.