Pečeň má úplne charakteristickú chuť a ich príprava musí byť rýchla, aby zostala mäkká. V kombinácii s cibuľou je to jeden z najpopulárnejších spôsobov, ako ich konzumovať, teda v vyprážanej podobe. No, a ak milujete cibuľu, inšpirujte sa v našom ďalšom článku a vyskúšajte tie najlepšie cibuľové recepty .
Ingrediencie:
- 600 g kuracej pečene
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 veľká cibuľa
- 1/2 hrnčeka olivového oleja
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Postup:
- Pečeň dôkladne očistíme a prepláchneme, ideálne pod tečúcou vodou.
- Rozpolíme, bavíme blany uprostred a znovu opláchneme.
- Necháme odkvapkať a zatiaľ odložíme nabok.
- Medzitým si olúpeme cibuľu, prepolíme a nakrájame na plátky.
- Do panvice nalejeme olej, pridáme cibuľu a restujeme na strednom ohni, až kým nezíska zlatistý nádych.
- Občas zamiešame, aby sa cibuľa nepripaľovala.
- Panvicu odstavíme a pomocou dierovanej lyžice vyberieme všetku cibuľu do misky.
- Pripravíme si misku, nasypeme do nej hladkú múku, prihodíme pečeň a premiešame, aby sa múka dostala všade.
- Vrátime na platňu panvicu s olejom a na strednom ohni zahrejeme.
- Obalená pečeň vyberieme z misky, oklepeme od prebytočnej múky a vložíme do panvice.
- Restujeme na strednom ohni zhruba 2 – 3 minúty z každej strany.
- Hotovú pečeň osolíme, okoreníme, premiešame s cibuľou a ihneď servírujeme.
- Skvelé sú s chlebom, ale aj so zemiakovou kašou.
Tip: Predĺženie trvanlivosti paštéty je možné, keď vrch zalejeme rozpustenou masťou. Vždy keď odoberieme kúsok paštéty, znovu zalejeme masťou, aby sa otvor zacelil a paštéta sa nekazila.