Restovaná pečeň s cibuľou a slaninou

Restovaná pečeň s cibuľou a slaninou

Jednoduchý, rýchly a lahodný. Presne tieto vlastnosti sú charakteristické pre tento recept. Keď tento pokrm pripravíte ako prekvapenie pre svojich blízkych, určite tým nič nepokazíte, naopak sa budú olizovať až za ušami a pridajú si hneď niekoľkokrát.

Ingrediencie:

  • 500 g kuracej pečene
  • 4 lyžice slnečnicového oleja
  • 100 g čerstvého neslaného masla
  • 2 stredne veľké cibule
  • 3 lyžice sušenej majoránky
  • 1 – 2 lyžičky mletého čierneho korenia (podľa chuti)
  • 2 malé paradajky
  • 5 plátkov jemnej anglickej slaniny
  • 1/2 hrnčeka bieleho vína
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Pečeň dôkladne očistíme, rozkrojíme na polovice a dôkladne opláchneme.
  • Necháme ich odkvapkať na cedníku a potom kuchynskými papierovými utierkami osušíme.
  • Cibuľu očistíme a spolu so slaninou nakrájame na jemné kocky.
  • Nachystáme si veľkú panvicu, rozohrejeme olej s maslom a pridáme slaninu.
  • Restujeme tak dlho, až pokiaľ nie je slanina v zlatistom odtieni.
  • Potom prihodíme nakrájanú cibuľu a niekoľko minút vyprážame, aby zosklovatela.
  • Stiahneme trochu teplotu a pridáme rozkrájané paradajky s pečeňou.
  • Panvicu zakryjeme vekom a necháme variť zhruba 5 minút.
  • Občas ich premiešame, ale dáme pozor, aby na nás nevystrekla.
  • Po uplynutí tejto doby prilejeme biele víno, okoreníme a zasypeme majoránom.
  • Varíme ďalších 5 minút a potom skontrolujeme vidličkou, či z pečene netečie krv.
  • Akonáhle sú hotové, osolíme ich, naposledy premiešame a môžeme servírovať.
  • Ako príloha je super čerstvý chlieb, ale aj ryža.
Vyprážané pečivo s chuťou slaniny.
Zdroj: https://glutenfreehomestead.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.