Jednoduchý, rýchly a lahodný. Presne tieto vlastnosti sú charakteristické pre tento recept. Keď tento pokrm pripravíte ako prekvapenie pre svojich blízkych, určite tým nič nepokazíte, naopak sa budú olizovať až za ušami a pridajú si hneď niekoľkokrát.
Ingrediencie:
- 500 g kuracej pečene
- 4 lyžice slnečnicového oleja
- 100 g čerstvého neslaného masla
- 2 stredne veľké cibule
- 3 lyžice sušenej majoránky
- 1 – 2 lyžičky mletého čierneho korenia (podľa chuti)
- 2 malé paradajky
- 5 plátkov jemnej anglickej slaniny
- 1/2 hrnčeka bieleho vína
- Soľ podľa chuti
Postup:
- Pečeň dôkladne očistíme, rozkrojíme na polovice a dôkladne opláchneme.
- Necháme ich odkvapkať na cedníku a potom kuchynskými papierovými utierkami osušíme.
- Cibuľu očistíme a spolu so slaninou nakrájame na jemné kocky.
- Nachystáme si veľkú panvicu, rozohrejeme olej s maslom a pridáme slaninu.
- Restujeme tak dlho, až pokiaľ nie je slanina v zlatistom odtieni.
- Potom prihodíme nakrájanú cibuľu a niekoľko minút vyprážame, aby zosklovatela.
- Stiahneme trochu teplotu a pridáme rozkrájané paradajky s pečeňou.
- Panvicu zakryjeme vekom a necháme variť zhruba 5 minút.
- Občas ich premiešame, ale dáme pozor, aby na nás nevystrekla.
- Po uplynutí tejto doby prilejeme biele víno, okoreníme a zasypeme majoránom.
- Varíme ďalších 5 minút a potom skontrolujeme vidličkou, či z pečene netečie krv.
- Akonáhle sú hotové, osolíme ich, naposledy premiešame a môžeme servírovať.
- Ako príloha je super čerstvý chlieb, ale aj ryža.