Pečeň sa dá pripravovať mnohými spôsobmi, ale táto marinovaná a až potom tepelne opracovaná sú skutočnou pochúťkou. Ak si radi túto časť kurčaťa doprajete, určite sa tomuto receptu nevyhýbajte a skúste si ho urobiť.
Ingrediencie:
- 500 g pečene
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice ustricovej omáčky
- 4 sušené bobkové listy
- 2 lyžičky octu
- 1/2 lyžičky kari korenia
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 zelenú papriku
- 1 veľkú cibuľu
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Petržlen na ozdobu
Postup:
- Do misky dáme sójovú omáčku, ustrícovú omáčku, bobkové listy, ocot a karí korenie.
- Pridáme kuraciu pečeň a všetko dôkladne zamiešame.
- Najlepšie je, keď si vezmeme jednorazovú rukavicu a urobíme to ručne bez varešky.
- Pečeň necháme v chladničke marinovať asi hodinu.
- Potom si pripravíme panvicu, dáme do nej olej a na strednom stupni ohrejeme.
- Prisypeme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu.
- Necháme ju restovať zhruba 1 – 2 minúty, aby získala zlatohnedú farbu.
- Potom prihodíme marinovanú pečeň aj s celou marinádou a miešame po dobu 20 sekúnd.
- Zaklopíme pokrievkou a necháme variť asi 6 – 10 minút.
- Keď sa tekutina odparí, pridáme lyžicu olivového oleja, nakrájanú papriku a dôkladne zamiešame.
- Osolíme, okoreníme a premiešame.
- Odstavíme, zasypeme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.