Opekané vnútornosti so zelenými paprikami

Opekané vnútornosti so zelenými paprikami

Pečeň sa dá pripravovať mnohými spôsobmi, ale táto marinovaná a až potom tepelne opracovaná sú skutočnou pochúťkou. Ak si radi túto časť kurčaťa doprajete, určite sa tomuto receptu nevyhýbajte a skúste si ho urobiť.

Ingrediencie:

  • 500 g pečene
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice ustricovej omáčky
  • 4 sušené bobkové listy
  • 2 lyžičky octu
  • 1/2 lyžičky kari korenia
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 zelenú papriku
  • 1 veľkú cibuľu
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Petržlen na ozdobu

Postup:

  • Do misky dáme sójovú omáčku, ustrícovú omáčku, bobkové listy, ocot a karí korenie.
  • Pridáme kuraciu pečeň a všetko dôkladne zamiešame.
  • Najlepšie je, keď si vezmeme jednorazovú rukavicu a urobíme to ručne bez varešky.
  • Pečeň necháme v chladničke marinovať asi hodinu.
  • Potom si pripravíme panvicu, dáme do nej olej a na strednom stupni ohrejeme.
  • Prisypeme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu.
  • Necháme ju restovať zhruba 1 – 2 minúty, aby získala zlatohnedú farbu.
  • Potom prihodíme marinovanú pečeň aj s celou marinádou a miešame po dobu 20 sekúnd.
  • Zaklopíme pokrievkou a necháme variť asi 6 – 10 minút.
  • Keď sa tekutina odparí, pridáme lyžicu olivového oleja, nakrájanú papriku a dôkladne zamiešame.
  • Osolíme, okoreníme a premiešame.
  • Odstavíme, zasypeme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Pečená pečeň s paprikou, cibuľou a sójovou omáčkou.
Zdroj: https://theodehlicious.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.