Dnešná uponáhľaná doba si žiada aj také recepty, ktoré sme schopní pripraviť pod 30 minút. Tomu presne zodpovedá tento recept. Pečeň s cibuľou a cesnakom v kombinácii s bielym vínom a smotanou rozdráždi vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie:
- 600 g očistenej kuracej pečene
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 stredne veľkú cibuľu na kocky
- 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 1/4 hrnčeka bieleho vína
- 1/4 hrnčeka smotany na šľahanie
- 1/4 lyžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
- Soľ podľa chuti
- Štipka mletého čierneho korenia
Postup:
- Na panvici rozohrejeme olivový olej, prihodíme cibuľu a opekáme asi 5 minút, aby mala zlatohnedú farbu.
- Pridáme cesnak a necháme 1 minútu restovať.
- Do panvice dáme kuraciu pečeň a na strednom ohni varíme cca 7 minút.
- Prilejeme biele víno, zasypeme tymianom, paprikou a premiešame.
- Necháme 1 minútu povariť, okoreníme a zjemníme smotanou.
- Na miernom ohni privedieme do varu, osolíme a hneď odstavíme.
- Ako príloha sú skvelé varené či pečené zemiaky.
- Kto chce, môže ozdobiť čerstvým petržlenom, ale nie je to nutnosť.