Vyprážaná zmes s bielym vínom na smotane

Vyprážaná zmes s bielym vínom na smotane

Dnešná uponáhľaná doba si žiada aj také recepty, ktoré sme schopní pripraviť pod 30 minút. Tomu presne zodpovedá tento recept. Pečeň s cibuľou a cesnakom v kombinácii s bielym vínom a smotanou rozdráždi vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie:

  • 600 g očistenej kuracej pečene
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 stredne veľkú cibuľu na kocky
  • 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 1/4 hrnčeka bieleho vína
  • 1/4 hrnčeka smotany na šľahanie
  • 1/4 lyžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • Soľ podľa chuti
  • Štipka mletého čierneho korenia

Postup:

  • Na panvici rozohrejeme olivový olej, prihodíme cibuľu a opekáme asi 5 minút, aby mala zlatohnedú farbu.
  • Pridáme cesnak a necháme 1 minútu restovať.
  • Do panvice dáme kuraciu pečeň a na strednom ohni varíme cca 7 minút.
  • Prilejeme biele víno, zasypeme tymianom, paprikou a premiešame.
  • Necháme 1 minútu povariť, okoreníme a zjemníme smotanou.
  • Na miernom ohni privedieme do varu, osolíme a hneď odstavíme.
  • Ako príloha sú skvelé varené či pečené zemiaky.
  • Kto chce, môže ozdobiť čerstvým petržlenom, ale nie je to nutnosť.
Kuracia pečeň v omáčke z bieleho vína a smotany.
Zdroj: https://www.munchkintime.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.