Pečeňka opekaná v panvici na červenom víne

Pečeňka opekaná v panvici na červenom víne

Pre každého, kto miluje pečeň z kurčaťa, je tento recept veľkým lákadlom. Pokrm si zamilujeme ako malú desiatu, ľahkú večeru, alebo len ako decentné predjedlo. Najlepšie k nemu chutí čerstvý chrumkavý chlieb a zeleninový šalát.

Ingrediencie:

  • 8 plátkov nakrájanej slaniny
  • 1 nasekaná stredne veľká cibuľa
  • 500 g očistenej a prepláchnutej pečene
  • 500 ml suchého červeného vína (najlepšie Burgundské)
  • 4 polievkové lyžice nasekaných zelených olív

Postup:

  • Do panvice dáme slaninu a opečieme ju, aby bola chrumkavá.
  • Potom ju vyberieme na tanier vyložený papierovými utierkami.
  • Tuk, ktorý zostal v panvici po slanine, nevylievame, ale orestujeme na ňom cibuľu.
  • Na strednom ohni necháme zosklovatieť a pridáme pečeň.
  • Za stáleho miešania varíme asi 5 minút, aby získala svetlo hnedú farbu.
  • Prilejeme víno, prihodíme olivy a necháme 20 minút variť za občasného miešania.
  • Pred servírovaním vmiešame slaninu a môžeme podávať.
Hydinová pečeň s červeným vínom.
Zdroj: http://allrecipes.co.uk/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.