Ste zvyknutí na vlažné alebo vychladené pokrmy? Hľadáte nejaký skutočne zaujímavý recept?
Potom vyskúšajte nátierku tak trochu inak.
Ingrediencie
- 2,5 čajovej lyžičky majonézy
- 2 čajové lyžičky cibuľového prášku
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 1 polievková lyžica vody
- 1 čajová lyžička soli
- ½ čajovej lyžičky feferónkovej omáčky (môžete nahradiť kajenským korením)
- 230 g taveného syra
- 450 g tyčiniek surimi (imitácia krabieho mäsa)
Postup
- V miske, ktorá je vhodná do mikrovlnnej rúry, zmiešajte všetky prísady, okrem tyčiniek surimi.
- Túto zmes vložte do mikrovlnky a prihrievajte, v 30 sekundových intervaloch, po dobu dvoch minút. Medzi jednotlivými intervalmi zmes vždy premiešajte, aby sa príchute správne prepojili.
- Akonáhle je zmes teplá, opatrne primiešajte, na väčšie kúsky nakrájané, surimi tyčinky.
- Misu prikryte a opäť vložte do mikrovlnnej rúry. Prihrievajte 2 minúty, pokiaľ nie je nátierka horúca.
- Podľa potreby osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
- Nátierku podávajte horúcou s krekermi alebo chlebom či zeleninou.
Inšpirujte sa receptami na slané pečivo , ktoré je, ako príloha k nátierke, veľmi vhodné.