Neholdujete mäsu? Potom si pripravte výborný zemiakový pokrm, ktorý ocenia nielen vegetariáni!
Ingrediencie
- 150 g zemiakov (varených v šupke)
- 1 konzerva celých paradajok
- 1,5 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 3 čajové lyžičky dijonskej horčice
- 1 červená cibuľa (nakrájaná najemno)
- 2 polievkové lyžice kapary (nasekaných)
- 5 baby uhoriek (nakrájaných nadrobno)
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate (nasekané)
- worcestrová omáčka (na dochutenie)
- tabasco (na dochutenie)
- balzamikový ocot (na dochutenie)
- toasty (alebo iné obľúbené pečivo)
Postup
- Zemiaky očistite a dajte variť. Po uvarení ich olúpte a nastrúhajte nahrubo.
- Paradajky z konzervy nakrájajte na 1,5 cm kúsky a pridajte k zemiakom.
- V miske zmiešajte kečup, horčicu a worcestrovú omáčku s tabascom.
- Do misky pridajte aj ďalšie ingrediencie a primiešajte zemiaky s paradajkami.
- Pred podávaním zmes pokvapkajte trochou balzamikového octu.