Jáhlový koláč s čokoládou a pomarančom

Jáhlový koláč s čokoládou a pomarančom

Zdravý recept na pšeno na sladko. Výborný koláč s čokoládou.

INGREDIENCIA

Na korpus:

  • 100 g pšeno múky
  • 100 g trstinového cukru
  • 100 g zmäknutého masla
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 2 lyžice kakaa

Na krém:

  • 200 g kvalitnej tmavej čokolády
  • 450 ml smotany na šľahanie
  • kôra z dvoch pomarančov a ½ hrnčeka šťavy
  • kakao na posyp
  • ¼ -½ hrnčeka cukru múčky
  • na ozdobu kandizovaná pomarančová kôra

POSTUP

  • Maslo a cukor si spolu vymiešame do peny, následne pridávame vajcia jedno po druhom, dôkladne šľaháme.
  • Múku, kakao a prášok do pečiva si preosejeme a zmiešame s penou z masla.
  • Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a dáme piecť na 180 ° C na 18 minút.
  • Medzitým, čo korpus chladne, si môžeme pripraviť krém.
  • Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme schladiť.
  • Zo smotany si ušľaháme šľahačku.
  • Tú potom zmiešame s vychladnutou čokoládou, pridáme pomarančovú kôru a šťavu.
  • Na vychladnutý korpus krém nanesieme, posypeme kakaom zmiešaným s cukrom, ozdobíme kandizovanou kôrou a dáme chladiť ideálne cez noc.
Bezlepkový koláč s pšeno a čokoládou na tanieri.
www.ruchikrandhap.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.