Zdravý recept na pšeno na sladko. Výborný koláč s čokoládou.
INGREDIENCIA
Na korpus:
- 100 g pšeno múky
- 100 g trstinového cukru
- 100 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 2 lyžice kakaa
Na krém:
- 200 g kvalitnej tmavej čokolády
- 450 ml smotany na šľahanie
- kôra z dvoch pomarančov a ½ hrnčeka šťavy
- kakao na posyp
- ¼ -½ hrnčeka cukru múčky
- na ozdobu kandizovaná pomarančová kôra
POSTUP
- Maslo a cukor si spolu vymiešame do peny, následne pridávame vajcia jedno po druhom, dôkladne šľaháme.
- Múku, kakao a prášok do pečiva si preosejeme a zmiešame s penou z masla.
- Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a dáme piecť na 180 ° C na 18 minút.
- Medzitým, čo korpus chladne, si môžeme pripraviť krém.
- Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme schladiť.
- Zo smotany si ušľaháme šľahačku.
- Tú potom zmiešame s vychladnutou čokoládou, pridáme pomarančovú kôru a šťavu.
- Na vychladnutý korpus krém nanesieme, posypeme kakaom zmiešaným s cukrom, ozdobíme kandizovanou kôrou a dáme chladiť ideálne cez noc.