Jáhlové rizoto so šampiňónmi

Jáhlové rizoto so šampiňónmi

Hľadáte zdravé recepty? Jáhly na slano vás môžu milo prekvapiť.

INGREDIENCIA

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1–2 lyžice masla
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 a ¼ hrnčeka nakrájaných šampiňónov
  • 1 hrnček lúpaných pšenov
  • 2–3 hrnčeky zeleninového vývaru
  • ¼ hrnčeka bieleho vína alebo lyžicu vínneho octu
  • ¼ hrnčeka strúhaného parmezánu alebo iného obľúbeného syra
  • 1 hrnček čerstvého špenátu
  • soľ
  • korenie
  • na servírovanie čerstvá petržlenová vňať

POSTUP

  • Na oleji si orestujeme šalotku, pridáme prelisovaný cesnak a šampiňóny.
  • Pridáme vínny ocot alebo víno a varíme 5 minút.
  • Potom pridáme pšeno a necháme 2 minúty variť.
  • Prilejeme vývar, prikryjeme pokrievkou a varíme do zmäknutia.
  • Nakoniec pridáme špenátové listy, syr a premiešame.
  • Podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
Rizoto s pšenom a šampiňónmi posypané syrom a listovým špenátom na panvici s vareškou.
www.cottercrunch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.