Máte chuť na nadýchané placky s pšeničkami? Sú zdravé a chutné.
INGREDIENCIA
- ½ hrnčeka pšeničnej múky
- 1 hrnček špaldovej alebo bezlepkovej múky
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- ¼ lyžičky soli
- 1 lyžička škorice
- ¼ lyžičky muškátového orieška
- 2 lyžice trstinového cukru
- 1 lyžička jablčného octu
- 1 a ¼ až 1 a ½ sójového alebo mandľového mlieka
- 1 lyžica oleja
- 1 stredne veľký batát alebo rovnaké množstvo tekvice
POSTUP
- Batát alebo tekvicu si uvaríme v pare alebo upečieme v rúre domäkka a roztlačíme na kašu.
- Múky si zmiešame so soľou, škoricou, cukrom, kypriacim práškom a muškátovým orieškom.
- V inej mise si zmiešame jablkový ocot s mliekom a pridáme pyré.
- Následne k tekutým ingredienciám pridajte suché a dôkladne zmiešajte.
- Pokiaľ je cesto veľmi husté, pridajte ešte mlieko.
- Na rozpálenú panvicu nalejeme časť cesta a necháme smažiť asi 2 minúty.
- Potom placku otočíme a smažíme opäť 2 minúty.