Hovädzie plátky na hubách so smotanou

Hovädzie plátky na hubách so smotanou

Na prípravu je možné použiť hovädziu sviečkovú, roštenú, stehno i pliecko. Plátky nekrájajte príliš silné, pretože čím silnejší bude plátok, tým dlhšia bude doba varenia.

Ingrediencie

  • 800 g hovädzieho mäsa
  • 250 g lesných húb alebo šampiňónov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 šálky smotany na šľahanie
  • 6 PL masla
  • 1 PL sušeného cesnaku
  • hladká múka na zahustenie
  • rozmarín
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • bylinky na ozdobu (tymián, pažítka, petržlenová vňať)

Postup

  • Na tenké plátky nakrájané hovädzie mäso osoľte a okoreňte, v prípade potreby zľahka naklepte.
  • Na panvici s maslom a rozmarínom hovädzie plátky orestujte.
  • Následne mäso z panvice vyberte a zabaľte do alobalu.
  • Do panvice pridajte olivový olej a zľahka v ňom orestujte prelisované strúčiky cesnaku.
  • Pridajte na plátky pokrájané huby a pokračujte v restovaní, kým huby nezmäknú.
  • Prilejte do panvice smotanu na šľahanie, pridajte korenie a varte až do doby, než začne omáčka hustnúť.
  • V prípade potreby prídete trochu hladkej múky.
  • Pridajte do omáčky plátky mäsa a za občasného miešania povarte do doby, kým je mäso mäkké.
  • Ozdobte čerstvými bylinkami.

Hovädzie na hubách so smotanovou omáčkou chutí skvele s pečenými zemiakmi či hranolčekmi.

Plátky hovädzieho mäsa s hubami a smotanovou omáčkou
Zdroj: cookinwithmima.com

Máte húb toľko, že neviete, čo s nimi? Uchovajte si ich horšie časy! S pomocou jednoduchého návodu na zaváranie to zvládne každý.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.