Na prípravu je možné použiť hovädziu sviečkovú, roštenú, stehno i pliecko. Plátky nekrájajte príliš silné, pretože čím silnejší bude plátok, tým dlhšia bude doba varenia.
Ingrediencie
- 800 g hovädzieho mäsa
- 250 g lesných húb alebo šampiňónov
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 šálky smotany na šľahanie
- 6 PL masla
- 1 PL sušeného cesnaku
- hladká múka na zahustenie
- rozmarín
- olivový olej
- soľ, korenie
- bylinky na ozdobu (tymián, pažítka, petržlenová vňať)
Postup
- Na tenké plátky nakrájané hovädzie mäso osoľte a okoreňte, v prípade potreby zľahka naklepte.
- Na panvici s maslom a rozmarínom hovädzie plátky orestujte.
- Následne mäso z panvice vyberte a zabaľte do alobalu.
- Do panvice pridajte olivový olej a zľahka v ňom orestujte prelisované strúčiky cesnaku.
- Pridajte na plátky pokrájané huby a pokračujte v restovaní, kým huby nezmäknú.
- Prilejte do panvice smotanu na šľahanie, pridajte korenie a varte až do doby, než začne omáčka hustnúť.
- V prípade potreby prídete trochu hladkej múky.
- Pridajte do omáčky plátky mäsa a za občasného miešania povarte do doby, kým je mäso mäkké.
- Ozdobte čerstvými bylinkami.
Hovädzie na hubách so smotanovou omáčkou chutí skvele s pečenými zemiakmi či hranolčekmi.
Máte húb toľko, že neviete, čo s nimi? Uchovajte si ich horšie časy! S pomocou jednoduchého návodu na zaváranie to zvládne každý.