Hovädzie roštenky na hubách

Hovädzie roštenky na hubách

Neviete, či zvoliť vysoký alebo nízky roštenec? Oboje je možné! Nízka roštenka je ale chudšia a má tiež o niečo jemnejšiu chuť.

Ingrediencie

  • 700 g hovädzie roštené
  • 200 g lesných húb alebo šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 šálky vývaru
  • 3 PL masla
  • 3 PL hladkej múky
  • 2 lyžičky worcestrové omáčky
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup

  1. Roštenú nakrájajte na plátky, naklepte a ochuťte soľou a korením.
  2. Plátky poprášené múkou potom z oboch strán orestujte na panvici s trochou oleja.
  3. Mäso z panvice vyberte, odložte nabok a na zostávajúcom oleji nechajte zosklovatieť na plátky nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
  4. Pridajte na plátky pokrájané huby a duste do mäkka.
  5. Pridajte maslo a za stáleho miešania prisypávajte múku.
  6. Následne k zmesi prilejte vývar a niekoľko minút povarte.
  7. Primiešajte worcestrovú omáčku.
  8. Pridajte do omáčky plátky roštené, varte domäkka a dochuťte soľou a korením.

Hovädzia roštenka na hubách je najčastejšie servírovaná so zemiakovou kašou či šťouchanými zemiakmi.

Roštená na šampiňónoch pripravovaná na panvici
Zdroj: cafedelites.com

Šampiňóny chutia skvele aj grilované či vo forme polievky. Pozrite sa na naše vybrané šampiňónové recepty !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.