Hovädzie stehno na šampiňónoch a víne

Hovädzie stehno na šampiňónoch a víne

Nemáte doma lesné huby? Siahnite po šampiňónoch! Intenzívnejšiu chuť omáčke dodajú šampiňóny hnedé a taktiež pridanie malého množstva červeného vína.

Ingrediencie

  • 800 g hovädzie roštené
  • 400 g šampiňónov
  • 1/2 šálky červeného vína (napríklad Merlot)
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 šálky vývaru
  • 4 PL masla
  • 2 PL olivového oleja
  • tymian
  • soľ, korenie

Postup

  1. Na panvici rozohrejte lyžicu oleja a dve lyžice masla.
  2. Pridajte na plátky nakrájané huby a duste do zmäknutia.
  3. Potom pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a varte približne 3 minúty.
  4. Pridajte pretlačený cesnak, tymian, soľ a korenie.
  5. Premiešajte a povarte ešte 2 minúty.
  6. Následne zmes z panvice odstráňte na tanier.
  7. V panvici rozpustite druhú polovicu masla a oleja a vložte do nej naklepané, osolené a okorenené plátky hovädzieho stehna.
  8. Mäso z každej strany približne 3-5 minút restujte.
  9. Následne plátky z panvice vyberte a odložte k hubám.
  10. Do panvice nalejte víno a povarte ho do doby, než sa jeho množstvo zmenší na polovicu.
  11. Pridajte vývar a spoločne ešte približne chvíľku povarte.
  12. K zmesi pridajte plátky mäsa s hubami a duste domäkka.
  13. Prilejte smotanu a za stáleho miešania povarte do zahustenia.
  14. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.

Tento pokrm chutí skvele predovšetkým so zemiakovou kašou.

Hovädzie stehno na šampiňónoch a červenom víne s bylinkami
Zdroj: natashaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.