Hovädzie kocky s hubami a ryžou

Hovädzie kocky s hubami a ryžou

Kombinácia worcestrovej a sójovej omáčky dodá tomuto receptu veľmi originálnu chuť. Nebojíte sa experimentovať? Pridajte aj lyžičku horčice!

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 200 g lesných húb alebo šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 šálky vývaru
  • 3 PL masla
  • 3 PL múky
  • 1 PL worcestrové omáčky
  • 2 lyžičky sójovej omáčky
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. V hrnci či hlbokej panvici zahrejte olej a nechajte na ňom orestovať na kúsky nakrájané, osolené a okorenené hovädzie mäso.
  2. Mäso z hrnca vyberte, rozpustite v ňom maslo a poduste na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájanej huby.
  3. Keď sú huby mäkké, posypte zmes sušeným cesnakom, soľou, čiernym korením a dôkladne premiešajte.
  4. Následne všetko jemne poprášte múkou a za stáleho miešania varte približne minútu.
  5. Pomaly k zmesi prilievajte vývar a neustále miešajte.
  6. Priveďte zmes do varu a vmiešajte požadované množstvo worcestrovej a sójovej omáčky.
  7. Prisypte kúsky hovädzieho mäsa a za občasného miešania varte domäkka.
  8. Podávajte posypané čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Tento pokrm servírujte s ryžou, najlepšie basmati či s ryžou jazmínovou, prípadne aj so zemiakovou kašou.

Kúsky hovädzieho mäsa so šampiňónmi ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou
Zdroj: dinneratthezoo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.