Dusené hovädzie so šampiňónmi a parmezánom

Dusené hovädzie so šampiňónmi a parmezánom

Netradičnú chuť omáčke môžete dodať prostredníctvom parmezánu. Pred kúpou predpripraveného už nastrúhaného parmezánu dajte prednosť tomu, ktorý si na hrubom strúhadle prichystáte vy sami.

Ingrediencie

  • 700 g hovädzieho mäsa
  • 300 g šampiňónov
  • 1/4 šálky bieleho vína (napríklad Sauvignon)
  • 1/2 šálky vývaru
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 30 g parmezánu
  • 2 PL masla
  • 1 PL olivového oleja
  • tymian
  • soľ, korenie

Postup

  1. Na panvici zohrejte olej a maslo a orestujte na kúsky nakrájané hovädzie mäso.
  2. Pridajte na plátky nakrájané huby a 5 minút všetko duste.
  3. Potom pridajte prelisovaný cesnak, soľ a korenie.
  4. Opatrne prilejte víno a za stáleho miešania varte, kým sa ho väčšina neodparí.
  5. Pridajte vývar a varte, kým mäso nebude mäkké, v prípade potreby pridajte viac vývaru.
  6. K zmesi pridajte smotanu a čerstvo nastrúhaný parmezán.
  7. Znížte teplotu a za občasného miešania ešte niekoľko minút povarte, kým omáčka nezhustne.
  8. Pridajte tymian a prípadne aj soľ a korenie.

Tento pokrm môžete podávať s ryžou, zemiakovou kašou aj cestovinami.

Dusené hovädzie s plátkami šampiňónov v syrovo-smotanovej omáčke
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.